Ancelotti verlaat AC Milan, Leonardo nieuwe coach

Ger
31 mei 2009, 18:03   Bijgewerkt: 31 mei 2009, 18:38

Trainer Carlo Ancelotti vertrekt na acht seizoenen bij AC Milan. De Italiaan maakte dat zondag kort na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bekend. Milan won bij directe concurrent Fiorentina (0-2) en greep daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. 

Leonardo wordt de nieuwe trainer. De Braziliaan (39), oud-speler van de club, is momenteel technich directeur. Ancelotti won twee keer de Champions League met Milan. Eén keer veroverde hij de nationale titel met de club. De laatste twee seizoenen kwam hij onder druk te staan, omdat Inter in Italië de boventoon ging voeren.

Algemeen wordt aangenomen dat de 49-jarige Ancelotti bij Chelsea de vertrekkende Guus Hiddink opvolgt. Dat wilde de voormalig middenvelder echter niet bevestigen. "Ik heb nog geen overeenstemming bereikt met een andere club."

Ancelotti verklapte een week geleden wel dat hij al een gesprek heeft gehad met Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea. De oefenmeester liet ook weten dat hij momenteel les in de Engelse taal volgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen