Belgische titelstrijd krijgt beslissingsduels

Ger
16 mei 2009, 22:21   Bijgewerkt: 16 mei 2009, 22:45

De Belgische competitie moet dit jaar beslist worden met twee extra duels tussen Standard Luik en Anderlecht. Beide ploegen wonnen zaterdag in de laatste speelronde hun wedstrijd en eindigden daarmee samen aan kop van de Belgische eerste klasse.

Titelverdediger Standard Luik won met 1-0 bij AA Gent, terwijl Anderlecht te sterk was voor Racing Genk: 2-0. De twee titelrivalen behaalden uit 34 wedstrijden allebei 77 punten en in België wordt bij een gelijk puntentotaal vervolgens gekeken naar het aantal gewonnen wedstrijden. Ook dat aantal is gelijk: 24. De zogenoemde 'testmatchen' moeten gaan bepalen wie kampioen gaat worden.

Luik mag doelman Sinan Bolat dankbaar zijn dat het nog in de race is voor de titel. Hij stopte in blessuretijd een strafschop van Bryan Ruiz. Axel Witsel van Standard Luik was in de eerste helft wel trefzeker geweest vanaf de strafschopstip.

Anderlecht had het een stuk gemakkelijker tegen Racing Genk. Mbark Boussouffa, de Amsterdamse Marokkaan van Anderlecht, bracht zijn ploeg voor rust op voorsprong. In de tweede helft kopte Marcin Wasilewski de tweede treffer binnen.

Door de gelijke eindstand krijgt de Belgische competitie een ongewoon slot met twee 'testwedstrijden'. Op donderdag 21 mei speelt Anderlecht thuis, drie dagen later op zondag 24 mei is de return in Luik. De kampioen van België plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League. De spelers van Standard krijgen ieder 100.000 euro als ze de titel prolongeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen