Van Basten: "Mijn kwaliteiten zijn niet toereikend"

6 mei 2009, 17:03   Bijgewerkt: 6 mei 2009, 18:14

In een overvolle perszaal in de Amsterdam ArenA heeft Marco van Basten tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing om op te stappen als trainer van Ajax. "Ik stelde mezelf de vraag of ik goed genoeg was om trainer van Ajax te zijn en spelers beter te maken. Daarop kon ik niet bevestigend antwoorden", aldus de oud-spits.

Van Basten toonde zich tijdens zijn afscheid opvallend zelfkritisch. Eigenlijk liet hij geen mogelijkheid onbenut om te zeggen, dat hij niet goed genoeg was voor deze baan. "Ik vind het te mager, wat ik breng", zei hij, om even laten te verzuchten dat 'Ajax beter verdient' dan Marco van Basten als trainer. "Dat is geen fijne conclusie, maar ik moet er niet voor weglopen. Ik heb keihard mijn best gedaan, maar het is niet gelukt. Ik kreeg steeds minder het gevoel dat ik goed bezig was bij de club."

De nederlaag tegen Sparta van zondag (0-4), die Van Basten beschrijft als een 'harde klap', was de druppel die de emmer deed overlopen. Vooral de wisselvalligheid van zijn elftal valt Van Basten tegen. "We hebben dit seizoen een aantal mindere periodes gehad. We waren zo wisselvallig, dat ik steeds minder het idee kreeg dat ik er echt invloed op had. Uiteindelijk ben ik de schuld bij mezelf gaan zoeken."

Op de vraag of Van Basten nog wel verder wil als trainer in het profvoetbal, moest hij het antwoord schuldig blijven. "Dat weet ik niet. Ik ga er nu eerst even tussenuit en nadenken over alles. Dan zie ik vanzelf wat de toekomst brengt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen