Van Basten stapt op als trainer Ajax

6 mei 2009, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Basten vertrekt bij Ajax. De oud-bondscoach legt per direct zijn functie als hoofdtrainer neer, als gevolg van de slechte prestaties dit seizoen. Van Bastens assistent John van 't Schip blijft wel en zit komende zondag tegen FC Twente als hoofdcoach op de bank bij de Amsterdamse club, bevestigt Ajax.

De 44-jarige Van Basten noemt als reden voor zijn vertrek dat hij de doelstellingen voor dit seizoen niet behaald heeft. Ook heeft hij niet het gevoel, dat het volgend seizoen beter zal gaan. Ajax wist zich dit seizoen niet te plaatsen voor de Champions League en werd bovendien in het nationale bekertoernooi uitgeschakeld door FC Volendam. De ploeg verloor liefst acht competitiewedstrijden, met uitglijders bij PSV (2-6), Vitesse (1-4), Heerenveen (2-5) en Sparta (0-4) als dieptepunten.

Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta, afgelopen zondag, gaf Van Basten nog aan dat hij niet van plan was om de handdoek in de ring te werpen. "Ik wil zelf niet weg. Of de directie moet anders willen. Dat kan natuurlijk", zei de voormalig spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen