Van den Boog: "Spelers ook schuldig aan resultaten"

5 mei 2009, 09:18

Marco van Basten hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. De trainer van Ajax ligt zwaar onder vuur bij de Amsterdamse aanhang, maar kan nog altijd rekenen op de steun van algemeen directeur Rik van den Boog. "Een ontslag van Marco van Basten is op dit moment niet aan de orde", zegt de directeur in De Telegraaf.

Van Bastens team verloor zondag met 4-0 bij Sparta, waardoor de tweede plaats in de Eredivisie niet meer haalbaar is. Maar een ontslag lost niet direct alle problemen op, weet Van den Boog. "Marco heeft een doorlopend contract. En door een andere trainer neer te zetten is niet gezegd dat dan opeens alles beter is", aldus de directeur, die na afloop van het seizoen een evaluatiegesprek met Van Basten heeft.

Dat er geen chemie meer is tussen Van Basten en de spelersgroep, ontkent Van den Boog. "Die is er wél. De spelersgroep is ook zelf schuldig aan de resultaten. Je hoeft niet voor je trainer door het vuur te gaan, het moet in de eerste plaats vanuit jezelf komen als voetballer. Je moet als team het beste willen zijn én de beste speler willen zijn. Van een profvoetballer mag een bepaalde drive worden verwacht."

Het mislopen van de Champions League noemt Van den Boog een 'lelijke streep door de rekening'. "Het is duidelijk dat dit consequenties heeft voor volgend seizoen. Daarbij vind ik wel dat we met de spelers die we nu hebben, komend jaar kampioen kunnen worden. We sluiten onze ogen echter niet voor directe versterkingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen