Celtic meldt zich bij West Brom voor Mowbray

8 juni 2009, 17:53   Bijgewerkt: 8 juni 2009, 18:01

Celtic ziet in Tony Mowbray de ideale opvolger van manager Gordon Strachan, die de club vorige maand verliet. De Schotse club heeft inmiddels contact gezocht met Mowbray's huidige club, het gedegradeerde West Bromwich Albion.

"Ik heb een telefoontje gehad van Peter Lawell, de directeur van Celtic. Hij vroeg daarin toestemming om te gaan praten met Tony Mowbray", zegt West Brom-voorzitter Jeremy Peace op de website van zijn club. De preses is niet van plan om zijn coach zomaar te laten gaan. "Ik heb duidelijk gemaakt dat interesse in Mowbray zeer ongelegen komt, want hij maakt deel uit van onze plannen voor de toekomst."

Een vertrek van Mowbray is volgens Peace alleen mogelijk als Celtic de portemonnee trekt. "In ons contract staat dat Tony alleen weg kan, voor een bepaalde transfersom. Celtic is daarvan inmiddels op de hoogte gebracht. Alleen als ze bereid zijn om dat bedrag te betalen, krijgen ze toestemming om met Tony te gaan praten."

De 45-jarige Mowbray stond als speler tussen 1991 en 1995 onder contract bij Celtic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen