Protest afgewezen, Moeskroen mag licentie houden

3 juni 2009, 22:10

Excelsior Moeskroen komt komend seizoen gewoon uit in de Belgische Jupiler Pro League, zo meldt Het Nieuwsblad. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) besloten. FCV Dender, Roeselare en Kortrijk gingen vorige maand in beroep toen bekend werd dat de nummer elf van het afgelopen seizoen een voorlopige licentie is verstrekt. De Noord-Vlaamse club kampt namelijk met grote financiële problemen.

Het comité, waar de clubs woensdagochtend moesten verschijnen, verklaarde de klacht 'ontvankelijk, maar niet gegrond.' Mocht de licentie van Moeskroen wel zijn ingetrokken dan was dat gunstig geweest voor de aanklagers. Nacompetitie zou dan immers ontlopen worden, omdat Moeskroen dan degradeert naar de derde klasse.

Er is nog een kleine kans dat Moeskroen zijn licentie toch verliest. Op 15 juni neemt de KBVB namelijk een kijkje in de financiële huishoudens van de eersteklassers. Verder moet de club op 21 juni kunnen aantonen dat aan alle financiële verplichtingen kan worden voldaan.

Indien Moeskroens licentie alsnog wordt ingetrokken, blijft Dender sowieso actief op het hoogste niveau. Kortrijk was al zeker van lijfsbehoud, terwijl het resultaat van Roeselare in de nacompetitie wel doorslaggevend zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen