Blondel: "Sfeer bij Club is beter onder Koster"

15 augustus 2009, 11:33

Adrie Koster maakt voorlopig een prima indruk bij Club Brugge. De resultaten zijn goed en ook binnen de spelersgroep wordt de aanpak van de Nederlandse coach goed ontvangen. Dat zegt althans middenvelder Jonathan Blondel.

"Sinds hij bij Club is, is de sfeer beter. De sfeer was vorig jaar niet altijd even goed. Wat daar veel mee te maken heeft, is dat we nu een trainer hebben die veel kalmer is dan Jacky Mathijssen, onze vorige coach. Iedereen kent het karakter van Jacky. Hij had een goede band met de spelers, maar ik vond dat hij te nerveus was, op en naast het veld", zegt Blondel in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Niet alleen qua sfeer, maar ook voetbaltechnisch draagt Koster volgens Blondel een flink steentje bij aan de ontwikkeling van Club. "Nu hebben we een trainer die wil dat we voetballen en dat was de vorige jaren wel anders. Ik heb veel ballen over me heen zien vliegen. We hadden de neiging om het middenveld over te slaan", zegt de linkspoot, die goed te spreken is over het 4-3-3 systeem dat de Nederlander wil hanteren. "Met de spelers die we hebben is dit een van de beste systemen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen