Effectief NAC Breda rekent af met Polonia

6 augustus 2009, 21:52   Bijgewerkt: 6 augustus 2009, 21:57

Na PSV heeft ook NAC Breda zich geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. De ploeg van coach Robert Maaskant was in de returnwedstrijd tegen Polonia Warschau niet goed, maar wel uiterst effectief. Door treffers van Matthew Amoah, Anthony Lurling en Kees Kwakman werd het 3-1.

Door de winst van NAC Breda gaan er vrijdag vijf Nederlandse ploegen de ballenbak in, voor de loting van de laatste voorronde van de Europa League. Naast de Bredanaars zijn dat FC Twente, PSV, Ajax en bekerwinnaar SC Heerenveen.

Polonia maakte het de mannen van Maaskant voetballend soms aardig lastig, maar had de pech dat NAC dodelijk effectief was. Voor rust kwam de thuisploeg drie keer dreigend voor de goal van de Poolse keeper Sebastian Przyrowski en twee keer was het raak. Na 25 minuten volleerde Matthew Amoah een kopbal van Patrick Zwaanswijk op wonderschone wijze in de kruising, terwijl op slag van rust Anthony Lurling na een prima actie in de korte hoek raak schoot.

Na dit doelpunt was er eigenlijk nog niets aan de hand voor NAC, Polonia moest immers nog tweemaal scoren om alsnog door te gaan, maar toch sloeg de paniek enigszins toe. NAC begon steeds slordiger te spelen en leverde de ballen keer op keer zomaar in bij de tegenstander. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Kees Kwakman zorgde tien minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. Na een snel genomen ingooi speelde de middenvelder zichzelf op prachtige wijze vrij, waarna hij Przyrowski met een hard schot in de verre hoek kansloos liet.