Koster met Brugge moeizaam langs Charleroi-achttal

2 augustus 2009, 19:56   Bijgewerkt: 2 augustus 2009, 22:34

Adrie Koster is de nieuwe editie van de Jupiler Pro League met een benauwde zege gestart. Club Brugge, de equipe van de Zeeuwse trainer, won het uitduel bij Charleroi met 1-2. De thuisclub eindigde het treffen met slechts acht man.

Met een hard schot zette Vadis Odjidja Ofoe Brugge al na drie minuten op het juiste spoor, maar via Cyril Thereau knokte Charleroi zich terug tot 1-1. Mohamed Chakouri moest kort na de gelijkmaker naar de kleedkamer met zijn tweede gele kaart. Brugge leek de overtalsituatie vakkundig te gaan uitbouwen, toen Nabil Dirar nog voor rust de 1-2 liet aantekenen. Het bleef echter bij die score, zelfs nadat ook Charleroi-spelers Abdelmajid Oulmers en Alesandro Cordaro rood kregen, vielen er geen goals.

Bij Club Brugge speelde Ryan Donk de hele wedstrijd. De oud-verdediger van RKC Waalwijk en AZ liep in de eerste helft een gele kaart op.