Wolfsburg slaat weer toe in laatste twintig minuten

15 augustus 2009, 20:19   Bijgewerkt: 15 augustus 2009, 20:25

VfL Wolfsburg heeft ook zijn eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen in een zege omgezet. De landskampioen was met 1-3 te sterk voor 1.FC Köln. Net als afgelopen week, toen VfB Stuttgart in eigen stadion met 2-0 werd verslagen, kwam de winst van de noorderlingen in de laatste twintig minuten tot stand.

Vlak na rust had Fabrice Ehret de thuisclub in een scrimmage op voorsprong gezet. Twee krankzinnige minuten in het laatste kwart van de krachtmeting, bezorgden die Wölfe uiteindelijk toch nog drie punten. Edin Dzeko maakte gelijk en nog geen zestig seconden later passeerde Pierre Wome op ongelukkige wijze zijn eigen keeper, wat de nekslag betekende voor de ploeg uit Keulen (1-2). Aanwinst Obafemi Martins legde in de slotfase de 1-3 eindscore vast.

Door de overwinning gaat Wolfsburg nu alleen aan kop in de Bundesliga.