'Feyenoord moet nog één jaar overleven'

Koen Freriks
12 september 2009, 15:01   Bijgewerkt: 12 september 2009, 15:21

Het is geen geheim dat Feyenoord krap bij kas zit. De Rotterdammers kampen met hoge schulden en de cijfers zien er allesbehalve rooskleurig uit. Mark Koevermans, commercieel directeur bij Feyenoord, geeft in De Volkskrant een blik op de financiële situatie. 

De club moest de begroting terugbrengen van 45 naar 37 miljoen euro. "We kunnen dan ook niet wachten tot het nieuwe stadion er is", zegt Koevermans. "Maar ook uit De Kuip kunnen we meer inkomsten halen. Feyenoord heeft een fanbase van tussen 1,25 en 1,5 miljoen mensen. Daar moeten we meer mee doen."

"We hebben nu 26000 legioenleden, die we extra voordelen willen bieden in het stadion", vervolgt de Feyenoord-directeur. "We willen naar 50000 leden, dat zou ons bijna een miljoen extra kunnen opleveren. Ook met de verkoop van business-seats valt een miljoen te verdienen. En ik heb uitgerekend dat we uit ons zakelijke vak KK nog een half miljoen kunnen binnenhalen."

Volgens Koevermans gaat Feyenoord een belangrijk jaar tegemoet. "We moeten nog een jaar overleven om daarna flinke stappen te kunnen zetten. We hoeven er geen geheim van te maken dat we krap zitten in onze financiële middelen. Daarboven moeten we een flinke schuld aflossen. En ook volgend seizoen lopen contracten door. Maar in slechte tijden groeien mensen naar elkaar toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen