Nieuwe Kuip komt er alleen bij steun gemeente

19 september 2009, 20:01   Bijgewerkt: 24 september 2009, 18:56

Dat er straks een nieuw, hypermodern en multifunctioneel stadion staat in Rotterdam is nog niet honderd procent zeker. De bouw van de nieuwe Kuip kan alleen doorgang vinden als de gemeente bereid is één derde van de investering, waarmee 600 miljoen euro is gemoeid, voor haar rekening te nemen.

De zogenaamde Feyenoord-familie, bestaande uit de profclub, de amateurtak en het stadion, presenteert de plannen voor het nieuwe onderkomen binnenkort aan de Rotterdamse gemeente. Het complex zou onder meer 80.000 zitplaatsen moeten herbergen. "De conclusie is dat het allemaal mogelijk is", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk in het AD. Hij voegde eraan toe dat de plannen alleen in werkelijkheid kunnen worden omgezet met de steun van de gemeente. "We hebben geen plan B."

De gemeente heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Van Merwijk, die wel benadrukte dat er snel duidelijkheid moet komen. "Er is nog een aantal vragen dat we in de volgende fase moeten beantwoorden, maar ergens in 2010 moet er een uitspraak komen over deelname van de gemeente. Dan kunnen we in 2014 beginnen met bouwen, zodat we het stadion in 2017 kunnen openen."

Ook de banken en het bedrijfsleven zouden volgens Van Merwijk moeten investeren in de nieuwe Kuip. "De gemeente wordt dan een soort financier. Van het bedrijfsleven en de banken hebben we begrepen dat ze in elk geval geen 'nee' zeggen tegen deze constructie", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen