Groep 6: Oekraïne na ruime zege naar play-offs

Ger
14 oktober 2009, 20:34   Bijgewerkt: 14 oktober 2009, 23:34

Oekraïne heeft zich woensdag in groep 6 van de Europese WK-kwalificatie verzekerd van een plek in de play-offs, waarin vier tickets voor de mondiale eindronde zijn te verdienen. De Oekraïners wonnen op de laatste speeldag met 6-0 bij Andorra en behielden daarmee de tweede plek in de poule, achter groepswinnaar Engeland.

De strijd om de tweede plaats ging nog tussen Oekraïne en Kroatië, dat een punt minder had en dus moest hopen op een stuntje van het nog puntloze Andorra. De geslepen spits Andrei Shevchenko bracht Oekraïne halverwege de eerste helft echter op voorsprong.

In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar een simpele zege door treffers van Oleg Goesev, Ildefons Lima (eigen doelpunt), Jaroslav Rakitski, Jevgen Seleznov en Andrei Jarmolenko: 0-6. De laatste drie doelpunten vielen in een tijdsbestek van drie minuten.

Door dat resultaat in Andorra deed de uitslag bij Kazachstan - Kroatië (1-2) er niet meer toe. Oekraïne hoort volgende week maandag wie de opponent wordt in de play-offs. De dubbele confrontatie met de nummer twee van een andere groep wordt afgewerkt op 14 en 18 november.

Groepswinnaar Engeland was voor eigen publiek een maatje te groot voor Wit-Rusland: 3-0. Peter Crouch nam twee doelpunten voor zijn rekening. Tussendoor was ook Shaun Wright-Phillips trefzeker.