Groep F: Kazan zet Barça te kijk, weer remise Inter

20 oktober 2009, 23:04   Bijgewerkt: 21 oktober 2009, 00:28

Rubin Kazan heeft in poule F voor een daverende verrassing gezorgd door in Camp Nou FC Barcelona een nederlaag toe te brengen. De Russische kampioen was met 2-1 te sterk voor de titelverdediger. Internazionale is nog altijd zonder overwinning. In eigen huis speelde het voor de derde maal gelijk. Tegen Dinamo Kiev werd het 2-2.

Hoewel de Italianen nog zonder zege zijn - en daardoor laatste staan - hoeven ze nog lang niet te wanhopen. Het verschil met klassementsleider Barcelona bedraagt slechts één punt. De Catalanen hebben vier punten, evenals nummers twee en drie Rubin Kazan en Kiev. De doelcijfers vallen in het voordeel uit van de Spanjaarden.

Rubin Kazan, debutant in de Champions League, kwam vliegend uit de startblokken tegen Barça. Het had aan slechts twee minuten voldoende om de leiding te grijpen, nadat Aleksandr Ryazantsev Victor Valdes met een fraai afstandsschot kansloos liet.

In het tweede bedrijf leek Barcelona orde op zaken te stellen. Kort na de theepauze maakte Zlatan Ibrahimovic immers gelijk, maar wie dacht dat die goal een zege van Barcelona zou inleiden kwam van een koude kermis thuis. Ruim een kwartier voor het eindsignaal legde Gokdeniz Karadeniz de eindscore vast, in Russisch voordeel: 1-2.

Ook Internazionale kwam in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev tot twee keer toe op achterstand, maar de Italiaanse kampioen lukte het via Walter Samuel (kopdoelpunt) wél een nederlaag af te wenden: 2-2.

Taras Mikhalik zette de Oekraïense formatie al binnen vijf minuten op voorsprong in Milaan. Na 35 minuten bediende Lucio Dejan Stankovic, die vervolgens de 1-1 raak schoot. Even later groeide diezelfde Lucio (foto) uit tot de schlemiel, door bij een corner zijn eigen doelman te passeren. Wesley Sneijder stond bij Inter in de basis.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!