Rutten heeft tien posities bij PSV ingevuld

Ger
21 oktober 2009, 13:54   Bijgewerkt: 21 oktober 2009, 16:29

Voor de thuiswedstrijd van PSV in de Europa League tegen FC Kopenhagen staat wat de samenstelling van het elftal betreft nog één vraag open. Wie speelt er in de spits: Ola Toivonen of Jonathan Reis? Coach Fred Rutten wilde een dag voor de wedstrijd daarover nog geen uitsluitsel geven.

Voor het overige kiest hij in grote lijnen voor de 'vaste' formatie van de laatste weken. Alleen André Ooijer en Danny Koevermans ontbreken wegens blessures. Evenals afgelopen zaterdag tegen SC Heerenveen (1-0) speelt Timmy Simons daarom als vrije verdediger. Balazs Dzsudzsak, in het weekeinde tegen de Friezen nog geschorst, is wel weer van de partij.

PSV scoort wat moeilijk de laatste weken. Twee keer thuis 1-0 (tegen het Roemeense Cluj en Heerenveen), 0-0 uit bij FC Utrecht. Eén van de mogelijke oorzaken is de blessure van spits Koevermans, clubtopscorer dit seizoen. Toivonen, normaal gesproken de vervanger, is ook niet echt productief. Vandaar dat Rutten recentelijk de voorkeur gaf aan Reis, het jonge talent uit Brazilië.

{image-old[34672][right-half][]}Tegen Heerenveen viel Toivonen wel goed in en bereidde hij de enige treffer (van Danko Lazovic) voor. Rutten: "Met Kopenhagen treffen we een solide en defensief sterke tegenstander. Ik denk niet dat we het ons kunnen veroorloven al te veel kansen te missen."

PSV, dat in zijn rijke Europese historie in 1981 voor het laatst een Deense opponent trof, heeft na twee duels vier punten. Aan de winst op Cluj ging een remise (2-2) in Praag bij Sparta vooraf. "We kunnen onze uitgangspositie donderdag sterk verbeteren", zei Rutten. "Als je in de groepsfase de thuisduels wint, sta je sterk. Maar zover is het nog niet. Ik neem de tegenstander heel serieus. Zo maar winnen is er niet bij."

Volgens Rutten is er niet veel kwaliteitsverschil in de poule. Kopenhagen verloor eerder bij Cluj, maar won thuis van Sparta Praag. De club heeft in Jesper Gronkjaer één van zijn bekendste spelers. De 32-jarige aanvallende middenvelder kwam in een ver verleden uit voor Ajax. "Hij is nog steeds goed", aldus Rutten. "En belangrijk voor het team."

Vermoedelijke opstelling van PSV: Isaksson; Manolev, Simons, Rodriguez en Pieters; Afellay, Bakkal en Engelaar; Lazovic, Toivonen (of Reis) en Dzsudzsak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen