Vonk: "Foppe geknipt voor Ajax Cape Town"

16 oktober 2009, 09:07

Foppe de Haan gaat bij Ajax Cape Town werken met een oude bekende. De 39-jarige Hans Vonk staat onder de lat bij de Zuid-Afrikaanse ploeg en beide heren werkten in het verleden al jarenlang samen bij SC Heerenveen. "Ik ken Foppe van haver tot gort, heb tussen 1996 en 2004 onder hem gewerkt en kijk terug op een uitermate plezierige periode", vertelt de ervaren doelman in De Telegraaf.

Volgens Vonk is De Haan precies de juiste man voor de klus in Kaapstad. "Foppe is vooral heel goed in het beter maken van een team. Bij Heerenveen haalde Riemer van der Velde de talenten binnen en ging Foppe daar met succes mee aan de slag. Ajax Cape Town heeft een jong, goed team, dat door training nog veel beter kan worden. Foppe is daar geknipt voor", zegt de voormalig Zuid-Afrikaans international.

De Haan tekende bij Ajax Cape Town een contract voor slechts acht maanden, maar dat zegt Vonk weinig. "Ik heb de hoop dat hij veel langer blijft. In Heerenveen tekende hij ook steeds voor één seizoen en ging hij in januari om de tafel om te praten over contractverlenging. Dat heeft hij geloof ik 25 keer volgehouden. Veel zal afhangen van het feit hoe zijn vrouw en hij hier kunnen wennen. Het hangt van de omstandigheden af, maar daar maak ik me als ervaringsdeskundige geen zorgen over."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen