Benitez: "Vele blessures hebben ons genekt"

25 november 2009, 08:41

Liverpool is er dit jaar niet bij, als geloot wordt voor de achtste finale van de Champions League. De finalist van 2005 en 2007 won dinsdag met 0-1 van Debreceni, maar zag rivaal Fiorentina drie punten pakken tegen het reeds geplaatste Olympique Lyon. Voor Liverpool viel daarmee in het doek in het miljoenenbal.

"Wij moesten winnen van Debreceni en dat hebben we gedaan. Op de andere wedstrijd hadden we helaas geen invloed", treurt Rafael Benitez, de manager van Liverpool, tegen Sky Sports. De Spanjaard probeert de klap van de uitschakeling enigszins te bagatelliseren. "Als je vijf seizoenen achter elkaar in de Champions League speelt, kan je een keer vroeg uitgeschakeld worden. Dat is voetbal", stelt hij.

Liverpool verloor dit seizoen uit bij Fiorentina, terwijl in twee duels met Lyon in totaal slechts één punt gepakt werd. "We hebben een prima selectie, maar de vele blessures hebben ons de das om gedaan. We hadden door blessures te veel afwezigen. Als iedereen fit is, ben ik er van overtuigd dat we beter gaan spelen. In de Premier League gaan we de top-vier nog halen, dat weet ik honderd procent zeker. En hopelijk kunnen we ook in de Europa League ver komen." Liverpool won de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, drie keer. De laatste keer was in 2001.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen