Barça wint derby na omstreden strafschop

12 december 2009, 21:54   Bijgewerkt: 15 december 2009, 22:45

FC Barcelona heeft de voorsprong in de Primera Division op naaste titelconcurrent Real Madrid vergroot tot acht punten. Zaterdag was de formatie van Pep Guardiola de sterkste in de stadsderby tegen Espanyol: 1-0. Real heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Later op de avond gaat de Koninklijke op bezoek bij nummer drie Valencia.

In het eigen Camp Nou was Barça heer en meester, maar zoals wel vaker dit seizoen had het moeite de vele kansen in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk had het een strafschop nodig om de bezoekers van zich af te schudden. Vijf minuten voor rust was Zlatan Ibrahimovic vanaf elf meter trefzeker. De Zweedse oud-Ajacied schoot de bal hard in de linkerbovenhoek. Onomstreden was de elfmetertrap trouwens niet. Na licht contact tussen Xavi en Baena ging het leer (makkelijk en onterecht) op de stip.