Bergkamp verheugd met waardering Arsenal-fans

Ger
29 december 2009, 20:24

Supporters van Arsenal verkozen het doelpunt dat Dennis Bergkamp in maart 2002 maakte tegen Newcastle United tot mooiste van het decennium. De 40-jarige oud-international laat op de website van Ajax - waar hij trainer van de D2 is - weten verheugd te zijn met de waardering van de Arsenal-fans.

De treffer van Bergkamp tegen Newcastle United ging de hele wereld over, vooral vanwege de manier waarop hij zijn directe tegenstander Nikos Dabizas uitspeelde. De Nederlander werd op de rand van het strafschopgebied met zijn rug naar het doel aangespeeld door Robert Pires. Bergkamp tikte de bal vervolgens met zijn linkervoet langs Dabizas en passeerde de verbouwereerde Griek aan de andere kant, om de bal uiteindelijk beheerst met rechts in het doel te schieten.

"Het is een van de mooiste goals die ik heb gemaakt. Mijn mooiste bij Arsenal vond ik een doelpunt tegen Leicester City, de derde van een hattrick. Daar zat alles in en was tot in de perfectie uitgevoerd. Qua vorm; lange bal van achteruit, perfecte aanname, man uitspelen en scoren, leek deze erg op mijn doelpunt op het WK van 1998 tegen Argentinië. Dát vond ik de allermooiste die ik ooit heb gemaakt."

Zijn 'winnende' doelpunt tegen Newcastle omschrijft Bergkamp als een mooie samenloop van omstandigheden: "Ik besloot op het laatste moment dat er maar één manier was en dat was de bal langs de ene kant en ik - terwijl ik me omdraaide - langs de andere kant van de verdediger. Ik merkte eigenlijk pas later dat het iets bijzonders was. Omdat ik die avond en de dagen erna misschien wel vijftig tot zestig keer de vraag kreeg van journalisten of het zo bedoeld was, ben ik de goal maar eens terug gaan kijken. Ja, het was bewust. Maar toen ik het terugzag, begreep ik wel waarom die vraag bij mensen opkwam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen