Britse clubs azen op talenten van De Graafschap

Ger
14 december 2009, 10:04

De Graafschap dreigt twee talenten uit de B1 kwijt te raken aan Britse clubs. Marko Maletic en Piotr Parzyszek staan op het lijstje van onder meer Aston Villa, Celtic en Manchester City. 

Maletic werkt binnenkort voor de tweede keer een trainingsstage af bij Celtic. De middenvelder wordt tevens gevolgd door Blackburn Rovers en Man City, terwijl ook AZ, FC Utrecht en Vitesse interesse hebben.

"Volgens de regels van de FIFA mogen wij een vergoeding van 300.000 euro vragen", aldus Leen Looyen, directeur voetbalzaken van De Graafschap, in De Gelderlander. "Dat bedrag heeft te maken met het aantal jaren dat een jeugdspeler bij ons voetbalt en met de status van de club die hem wil hebben."

Parzyszek gaat op korte termijn voor een stage naar Aston Villa. "Maar alleen omdat de B1 deze maand geen competitieverplichtingen meer heeft", zegt Looyen. "Voor ons blijft het wel vervelend. Het enige voordeel is dat we voor die spelers een opleidingsvergoeding kunnen vragen. Bij ons hebben B-junioren nog geen contract. Wij doen dat pas later, als de spelers ook presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen