'Sneeuwschoenen' Club zorgen voor commotie

21 december 2009, 10:18   Bijgewerkt: 21 december 2009, 10:26

In België is commotie ontstaan rond de schoenen van Club Brugge. De ploeg van trainer Adrie Koster trad vorige week tegen Toulouse (1-0 winst) aan met speciaal schoeisel, dat beter bestand is tegen sneeuw en gladheid. Lokeren, woensdag tegenstander van Club in het bekertoernooi, twijfelt aan de legaliteit van deze schoenen. Trainer Jacky Mathijssen heeft zelfs de Belgische bond ingeschakeld.

Mathijssen vreest dat Club Brugge veel voordeel haalt uit deze schoenen. "Ik ga ervan uit dat beide teams met gelijke wapens moeten kunnen strijden om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het is aan de scheidsrechterscommissie om de knoop door te hakken", zegt de trainer van Lokeren in Het Laatste Nieuws

Bij Club Brugge maakt men zich geen enkele zorgen. "Wij hebben geen enkel probleem met dat onderzoek", is de nuchtere reactie van directeur Luc Devroe. "Onze schoenen zijn perfect in orde. Wij kennen de reglementen en onze materiaalman kent zijn stiel. Wij hebben de schoenen laten aanpassen in een gespecialiseerd bedrijf en ze zijn in overeenstemming met de bondsreglementen. Vorige woensdag zijn de schoenen ook gecontroleerd door de UEFA en er was geen enkel probleem."

De bekerwedstrijd tussen Club en Lokeren staat gepland voor woensdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen