Preud'homme: "Nederlandse visie is niet de enige"

20 januari 2010, 10:43   Bijgewerkt: 20 januari 2010, 10:50

Sinds Adrie Koster met zijn Nederlandse werkwijze Club Brugge weer op de rails gekregen heeft en mooi laat voetballen, wordt de coach overladen met complimenten. AA Gent-trainer Michel Preud'homme kan zich vinden in die lovende woorden voor Koster, maar plaatst ook een kanttekening. De Nederlandse school moet door het succes van Koster niet heilig verklaard worden, benadrukt de oud-doelman.

"Laat dit duidelijk zijn. De lof voor Club Brugge is verdiend en ik heb geen probleem met de Nederlandse manier van voetballen. Wel met een gebrek aan waardering voor andere systemen", zegt Preud'homme in Belgische media. "Het idee leeft dat je slecht bezig bent als je het anders probeert. Terwijl ik bijvoorbeeld met Standard een ander systeem gebruikte dat toch ook zijn vruchten afwierp."

De 'Hollande school' is volgens Preud'homme niet altijd functioneel. "Waarom zou je altijd moeten kaatsen? Waarom is er alleen sprake van mooi voetbal als je in de voeten speelt en niet dribbelt?", aldus de Belg, die claimt dat het succes van Club niet alleen te danken is aan Koster. "Met het materiaal dat in Brugge voorhanden is, is het normaal dat Koster het goed doet. Zoiets komt niet in twee maanden. De resultaten waren er misschien niet altijd naar, maar ook vroeger is daar goed gewerkt."

De uitlatingen van Preud'homme komen op een opvallend moment, want vanavond moet hij het met zijn AA Gent opnemen tegen het Club Brugge van Koster.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen