Standard boycot Belgisch voetbalgala

12 januari 2010, 13:39   Bijgewerkt: 12 januari 2010, 13:57

Standard Luik stuurt geen spelers of medewerkers naar het Belgische voetbalgala, waarop de winnaar van de Gouden Schoen bekendgemaakt wordt. De club boycot het gala, uit boosheid over een poll in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Daarin werd Axel Witsel in de categorie 'meest verwerpelijke persoon van 2009' in eenzelfde rijtje geplaatst met Kim De Gelder, een veroordeelde moordenaar.

"Zo'n vergelijking kan absoluut niet en vertoont een totaal gebrek aan respect tegenover onze speler", schrijft Standard in een verklaring op de website. Voor de club was deze poll van de krant aanleiding om het gala te boycotten. "Standard is er zich bewust van dat zijn spelers verplichtingen hebben naar de pers toe, maar zoiets moet voor beide partijen van toepassing zijn", aldus de regerend landskampioen.

Standard-speler Witsel won de Gouden Schoen vorig jaar. Dit seizoen kwam hij vooral in het nieuws vanwege zijn zware overtreding op Anderlecht-speler Marcin Wasilewski, die daarbij zijn been op twee plekken brak. Ditmaal is Witsels teamgenoot Milan Jovanovic de grootste kanshebber voor de ereprijs, maar hij zal dus sowieso niet aanwezig zijn om de eventuele prijs in ontvangst te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen