Benfica overtuigend naar achtste finales EL

23 februari 2010, 19:51   Bijgewerkt: 23 februari 2010, 19:57

Benfica heeft zich dinsdagavond probleemloos naar de laatste zestien van de Europa League gespeeld. De Portugese club was in de return van de tweede ronde op eigen veld veel te sterk voor Hertha BSC: 4-0. Het eerste duel was in 1-1 geëindigd.

Door een goal van Pablo Aimar na 25 minuten stond Benfica bij rust al met 1-0 voor. In het eerste kwartier van de tweede helft nam de thuisclub verder afstand van de bezoekers. Oscar Cardozo scoorde in die fase twee keer. Javi Garcia deed dat één maal. Angel Di Maria speelde naast de doelpuntenmakers eveneens een grote rol bij Benfica. De middenvelder deed bij drie van de vier treffers het voorbereidende werk.

In de achtste finales speelt Benfica zeer waarschijnlijk tegen Olympique Marseille. De Fransen verdedigen donderdag thuis een 3-1 voorsprong op FC Kopenhagen.