Dacourt: "Bölöni wilde me vernederen"

9 februari 2010, 09:29   Bijgewerkt: 9 februari 2010, 09:39

Altijd leuk, voetballers die na een breuk even goed natrappen richting hun ex-club. De Fransman Olivier Dacourt vertrok deze week bij Standard Luik en veegt in een interview met de Waalse krant Le Soir flink de vloer aan met enkele van zijn oud-collega's. Vooral Standard-trainer Laszlo Bölöni krijgt er van langs.

"Ik stop ermee, omdat Bölöni mij heeft willen vernederen", briest de Franse oud-international, die afgelopen zomer naar Luik kwam. "De druppel was afgelopen weekend. Ik moest een heel weekend mee op afzondering en toch moest ik in de tribune zitten tegen RC Genk. Dat doe je met jongeren, maar niet met een 35-jarige. Ik heb grote trainers gekend, zoals Capello en Mourinho. Of ik speelde of niet, ze hebben altijd respect getoond voor mij. Bölöni is een van de "kleinste coaches", zeker op menselijk vlak", aldus Dacourt, die Bölöni's assistent ook 'incompetent' noemt.

Dat Bölöni Standard vorig seizoen naar de landstitel leidde, is volgens Dacourt niet zijn verdienste. "Hij heeft voortgeborduurd op andermans werk. Dominique D'Onofrio en Michel Preud'homme hebben het werk gedaan. Bölöni moest de lijn doortrekken. Standard deed er vijf jaar over om op te staan en succes te boeken. In één jaar wordt alles tenietgedaan. Het beheer van de ploeg is een catastrofe", aldus Dacourt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen