Van Nistelrooy: "Aanbidding HSV-fans extreem"

Ger
19 februari 2010, 02:00   Bijgewerkt: 19 februari 2010, 08:28

Ruud van Nistelrooy beleefde donderdagavond een bijzonder derde optreden in het shirt van Hamburger SV. De aanvaller mocht in de Europa League 25 minuten in actie komen tegen zijn oud-werkgever PSV. Die Rothosen zegevierden op eigen veld met 1-0, waardoor de volgende ronde lonkt.

Van Nistelrooy liet zich deze maand in de Bundesliga al zien tegen 1.FC Köln en VfB Stuttgart. Vooral in dat laatste duel maakte hij indruk door twee keer te scoren, waardoor de fans van HSV hem nu helemaal op handen dragen. "Die aanbidding neemt inmiddels extreme vormen aan. Hopelijk krijgen we snel weer een normale situatie", lacht Van Nistelrooy. "Veel mensen bij HSV waren verbaasd dat ik hier kwam spelen, maar dat is ook bescheidenheid. Het is een prachtige club in een sterke competitie."

Van Nistelrooy heeft zijn keuze voor HSV mede gemaakt na advies van Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen. "Het is duidelijk dat zij een rol hebben gespeeld. Ze hebben me veel informatie over de club gegeven. Als ik naar ons elftal kijk, kan dat groeien. Er zitten talentvolle spelers bij en ervaren krachten. In Duitsland spelen ze al jaren stabiel in de subtop en komen ze uit in de Europa League. Ze willen doorstoten naar de Champions League en ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen