De Jong over kaarten: "Ik ga er aan werken"

5 maart 2010, 09:24

Na zijn spijkerharde tackle op Stuart Holden, waarmee hij het kuitbeen van de Amerikaan brak, is ook bij Nigel de Jong het besef doorgedrongen dat hij wat minder wild de duels aan moet gaan. In de laatste tien interlands kreeg de middenvelder zeven keer een gele kaart. Dat moet op het WK anders, beseft hij in De Telegraaf.

Zowel tegen de Verenigde Staten als enkele maanden geleden tegen Japan had De Jong eigenlijk een rode kaart verdiend, maar kreeg hij 'slechts' geel. Op een WK kan een dergelijke overtreding grote gevolgen hebben, weet hij. "Het is duidelijk dat ik met mijn kaarten het team dupeer. En rood kan op het WK net het verschil zijn tussen uitschakeling en door naar de volgende ronde. Ik ga eraan werken."

De Jong

De Jong

Bondscoach Bert van Marwijk uitte na de wedstrijd kritiek op het ruwe spel van De Jong, maar volgens hem zitten de coach en hij op één lijn. "Iedereen bij Oranje kent mijn spel en heeft vertrouwen in me. Ik wil alles geven voor het elftal en leg vuur op het veld. De bondscoach probeert me vanaf de zijlijn ook te coachen: Nigel, pas nou op. De scheidsrechter zoekt je. En in het hotel hebben we het er ook wel over. Natuurlijk mag hij kritisch op me zijn. Ik ben een volwassen mens, geen kind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen