Eindelijk weer klassieker in bekerfinale

25 maart 2010, 22:32   Bijgewerkt: 25 maart 2010, 23:09

De KNVB en de lokale autoriteiten in Rotterdam en omstreken zullen er wellicht minder blij mee zijn, maar voetbalfans in Nederland kunnen zondag 25 april 2010 rood omcirkelen in hun agenda. Voor het eerst sinds dertig jaar staan Feyenoord en Ajax weer tegenover elkaar in de bekerfinale. Nadat Feyenoord woensdag FC Twente klopte (2-1), rekende Ajax een dag later af met Go Ahead Eagles: 0-6.

De 'Road to the final' van Feyenoord en Ajax is niet te vergelijken. Waar Feyenoord op onder meer kampioen AZ, PSV en koploper FC Twente stuitte, had Ajax bij lotingen van het bekertoernooi meestal het geluk aan de zijde. Met NEC trof de ploeg slechts één eredivisionist, verder hoefde het alleen maar op bezoek bij clubs die een niveautje lager spelen. Tegen AGOVV en FC Dordrecht ging dat nog bijna mis, tegen Go Ahead Eagles bewees Ajax dat het van zijn fouten geleerd heeft.

Heel even ging Go Ahead op zoek naar de gelijkmaker, maar een treffer van Marko Pantelic in de 38ste minuut besliste de wedstrijd. De Serviër schoot droog raak na een goede combinatie. De buit was binnen voor de Amsterdammers en na de pauze maakte de ploeg er een doelpuntenfestijn van. Tussen de 75ste en 78ste minuut scoorde het drie keer, via Siem de Jong, Christian Eriksen en Dennis Rommedahl. Invaller Nicolas Lodeiro maakte het Ajax-feestje vervolgens enkele minuten voor tijd compleet door uit een vrije trap zijn eerste goal in Amsterdamse dienst te maken.

Hasselbaink

Hasselbaink

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen