Nederlanders helpen HSV, Liverpool verliest

11 maart 2010, 20:47   Bijgewerkt: 11 maart 2010, 21:35

Mede dankzij goals van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy heeft Hamburger SV een goede uitgangspositie verworven om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Op eigen veld wonnen de Duitsers met 3-1 van Anderlecht. Liverpool, een andere titelkandidaat, had een minder goede avond. De ploeg van de geplaagde manager Rafael Benitez verloor met 1-0 bij Lille OSC.

Het Feyenoord-scenario. Daar hoopt Hamburger SV dit seizoen op. In 2002 was Feyenoord de laatste ploeg die de UEFA Cup won in een jaar waarin de finale aan het eigen stadion toegewezen was. Sporting Lissabon was in 2005 op weg naar eenzelfde sprookje, maar de droom van de Portugezen liep uit op een nachtmerrie. In de finale in eigen stadion verloor de ploeg kansloos van CSKA Moskou (1-3).

Dit seizoen is de finale van de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, in het stadion van Hamburger SV. Reden genoeg voor de Duitsers om het Europese bekertoernooi bovenaan het prioriteitenlijstje te zetten. Na PSV in de vorige ronde, was nu Anderlecht de volgende horde op weg naar de gedroomde finale. En na de 3-1 winst in eigen stadion mogen de Duitsers blijven dromen. De volgende ronde lonkt.

De Duitse kampioen VfL Wolfsburg verschafte zich een goede uitgangspositie om de volgende ronde te halen, door 1-1 gelijk te spelen bij Rubin Kazan. De tweestrijd tussen Atletico Madrid en Sporting Lissabon kan nog alle kanten op. Ondanks een vroege rode kaart sleepte Sporting in Spanje een 0-0 gelijkspel uit het vuur.