Strijd om de landstitel: wie van de drie?

22 maart 2010, 01:00

Wordt het FC Twente, Ajax of toch PSV? Dat is de vraag die voetbalminnend Nederland de komende weken in de greep houdt. Met nog slechts zes speeldagen voor de boeg strijden deze drie teams om het landskampioenschap. FC Twente staat aan kop, maar volgens velen heeft Ajax de beste papieren. En wat doet PSV? FCUpdate.nl maakt een rondje langs de velden.

FC Twente

{image[270496][right-half][]}Als FC Twente dit seizoen de titel pakt, zal het niet de boeken in gaan als de meest spectaculair voetballende kampioen ooit. Integendeel. De ploeg uit Enschede is dit seizoen regelmatig de onderliggende partij tijdens wedstrijden, maar heeft altijd aan één of twee momenten genoeg om de wedstrijd te beslissen. Dertien keer won de ploeg dit seizoen al een competitieduel met slechts één doelpunt verschil, waarbij het winnende doelpunt vaak in de slotfase viel. Mede hierdoor leeft al het hele seizoen bij een groot deel van de voetbalvolgers het gevoel dat FC Twente nog wel te maken zou krijgen met een inzinking, maar niets is minder waar. FC Twente blijft gewoon winnen. De ploeg leed pas één nederlaag, minder dan wie dan ook.

Ajax

PSV

Het programma van PSV voor de komende weken biedt bovendien weinig hoop. De ploeg speelt nog maar twee keer thuis, tegen Feyenoord en FC Groningen. Verder moeten Fred Rutten en zijn mannen op bezoek bij VVV Venlo, Willem II, SC Heerenveen en AZ. Maar, zoals Danny Koevermans zaterdag zei: “We zijn nu de underdog, dat is misschien een voordeel. Bovenaan staan brengt toch druk met zich mee. Daar zal FC Twente ook nog wel mee te maken krijgen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen