Donk eist hoofdrol voor zich op in bewogen topper

3 april 2010, 22:20   Bijgewerkt: 3 april 2010, 22:27

Ryan Donk was na afloop van de topper tegen Anderlecht, in de kampioenspoule van de Belgische play-offs, ongetwijfeld de meest besproken persoon. De Nederlandse verdediger van Club Brugge maakte in Brussel een eigen treffer, een goal en kreeg in blessuretijd ook nog eens een rode kaart. Het bewogen duel eindigde in 2-2.

Na een kwartier deed Donk voor het eerst van zich spreken. De oud-speler van AZ kopte een vrije trap van Mbark Boussoufa achter zijn eigen keeper. Vlak na rust liep de score via Matias Suarez en Nabil Dirar (vrije trap) op tot 2-1, alvorens Donk zijn aanwezigheid weer onderstreepte, deze keer in positieve zin. Hij klopte keeper Proto op een doorgekopte vrije trap van Vadis. In blessuretijd eindigde Donk toch negatief: voor een grove charge op Anderlecht-invaller Kanu kreeg hij terecht rood.

Met het behaalde punt in de Belgische hoofdstad schiet Club Brugge eigenlijk niets op. De ploeg van trainer Adrie Koster blijft tweede, op acht punten achterstand van klassementsleider Anderlecht. Het gat met nummer drie AA Gent is zes punten.