Excelsior duwt Sparta in extremis uit Eredivisie

16 mei 2010, 18:41   Bijgewerkt: 16 mei 2010, 19:27

Excelsior keert na twee seizoenen terug in de Eredivisie. In een zidderende slotfase op het Kasteel dompelde de ploeg uit Rotterdam-Kralingen tegenstander Sparta in diepe rouw. Uit geslagen positie (0-1) maakte Excelsior het onmogelijke waar door ver in blessuretijd de 1-1 te maken via Guyon Fernandez.

Door de enorme belangen speelden beide ploegen in de play-offs voor promotie/degradatie onder grote spanning. Vooral Sparta had daar voor rust veel last van. De goede bedoelingen van de thuisploeg strandden veelal op het middenveld. De thuisploeg kreeg dan ook nauwelijks kansen.

In de tweede helft keerde Aydeleye niet meer terug. In zijn plaats kwam de van een blessure herstelde aanvaller Edouard Duplan, die met zijn snelheid voor meer gevaar voorin moest zorgen. De derby begon pas te leven na een overtreding van Spartaan Charles Dissels op Gyon Fernandez. De duels werden grimmiger en arbiter Jack van Hulten kreeg het druk om de wedstrijd onder controle te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen