Kosters Club Brugge mist CL na pak slaag in Gent

8 mei 2010, 21:53   Bijgewerkt: 8 mei 2010, 22:10

Adrie Koster is er met Club Brugge niet in geslaagd zich naar de voorronde van de Champions League te spelen. De Zeeuw had zaterdag met blauw-zwart tegen AA Gent aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor het miljoenenbal. Het liep echter totaal anders: 6-2. Hierdoor gaat niet Club Brugge, maar AA Gent naar de CL.

Voorafgaand aan het duel met Gent had Koster aangekondigd niet op een remise te gaan spelen. Club kreeg echter niet de kans om aan te vallen. Van meet af aan was Gent de betere ploeg en de 3-0 voorsprong bij rust was dan ook dikverdiend. Randall Azofeifa, M´baye Leye en Yassine El Ghanassy (fraai stiftballetje) maakten de goals voor de thuisclub. Vlak na de pauze kraakte Gent de defensie van Club, met daarin Ryan Donk, opnieuw. Deze keer via oud-Willem II’er Christophe Lepoint. Ivan Perisic en Dorge Kouemaha redden in het laatste half uur de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers. Tussendoor scoorde Adnan Custovic Gents vijfde goal van de avond. In de slotminuut maakte Bernd Thijs de afstraffing voor Club nóg zwaarder (6-2).

Door de comfortabele zege stoot Gent Club op de slotdag van de Jupiler Pro League op basis van het onderling resultaat (7-3) van de tweede plek. De Oost-Vlamingen mogen daardoor voor het eerst in hun bestaan in de Champions League spelen. Ze starten in de derde voorronde, waarin Ajax één van de vijf mogelijke opponenten is. Club Brugge rest slechts de kwalificatieronde van de Europa League. Zuur voor de West-Vlamingen, omdat ze in de reguliere competitie boven Gent waren geëindigd.

Doordat Gent als tweede eindigt in de kampioenspoule is ook meteen bekend tegen welke equipe Racing Genk komende week strijdt voor het laatste startbewijs voor de Europa League. De Limburgers stuiten in die testmatchen op Sint Truiden, dat bij kampioen Anderlecht met 2-1 verloor. Desondanks finisht STVV als vierde in play-off I.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen