Man City schiet CL-droom Aston Villa aan flarden

1 mei 2010, 17:59   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 00:18

De droom van Aston Villa om in het volgende seizoen in de Champions League te mogen spelen, lijkt in duigen te vallen. De formatie uit Birmingham verloor bij directe rivaal Manchester City (3-1) en zag Tottenham Hotspur, een andere concurrent, wél drie punten pakken. De Londenaren wonnen thuis van Bolton Wanderers: 1-0.

Aston Villa begon nog wel uitstekend aan de krachtmeting met Manchester City. Op Eastlands nam het door toedoen van John Carew al na zestien minuten de leiding. In de laatste vier minuten van de eerste helft gaf het de voorsprong echter uit handen. De Citizens, met Nigel de Jong in de basis, kwamen met een rake penalty van Carlos Tevez langszij, waarna Emmanuel Adebayor er niet veel later 2-1 van maakte. In de slotfase legde Craig Bellamy de eindscore vast op 3-1 in het voordeel van Man City.

Door de overwinning klimt Manchester City ten koste van Aston Villa naar de vijfde plaats in de Premier League. De marge tussen beide ploegen bedraagt twee punten. Bovendien speelde Aston Villa één wedstrijd meer. Tottenham Hotspur verstevigde zijn vierde plaats door Bolton Wanderers met 1-0 klop te geven. Hierdoor is het gat naar de vijfde plek van Man City opgelopen tot één punt, met nog twee duels te gaan. De equipe die vierde wordt, plaatst zich voor de Champions League-voorrondes.

Evenals Man City legde Tottenham de basis voor de driepunter in de eindfase van de eerste 45 minuten. Zeven minuten voor de doelwissel vuurde Tom Huddlestone op aangeven van Benoit Assou-Ekotto de 1-0 op het scorebord.

Everton, dat nog altijd zonder de geblesseerde John Heitinga speelt, vergooide zijn kansen op Europees voetbal zaterdag definitief. Bij Stoke City speelden de Toffees doelpuntloos gelijk, waardoor ze nummer zeven Liverpool niet meer voorbij kunnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen