Milito schiet Internazionale ook naar landstitel

16 mei 2010, 17:05   Bijgewerkt: 16 mei 2010, 23:02

Internazionale is voor de vijfde keer op rij landskampioen van Italië geworden. De ploeg van coach José Mourinho prolongeerde de titel op het nippertje door met 1-0 te winnen op bezoek bij AC Siena. Diego Milito was, net als in de bekerfinale, goud waard voor Inter. Hij scoorde opnieuw de winnende treffer.

AS Roma eindigt ondanks een 2-0 overwinning op Chievo op de tweede plaats.Na 38 wedstrijden hebben de Milanezen 82 punten, twee meer dan AS Roma. Het is voor Inter de vijfde 'Scudetto' op rij.

Inter hield het lang spannend in Toscane. Hoewel de ploeg uit Milaan veruit de betere ploeg was, bleef het lang 0-0 tegen Siena. Hierdoor mocht AS Roma bijna een uur hopen op een Romeins kampioenschap. In de 57e minuut was het echter Inter-topscorer Diego Milito die met zijn 22e treffer van het seizoen de titel veiligstelde.

IJsberende Mourinho

Dat het zolang spannend bleef, had Inter aan zichzelf te wijten. De Nerazzurri kregen veel kansen de score uit te bouwen. Zo raakte Mario Balotelli in de eerste helft de lat, Dejan Stankovic deed dit in het tweede bedrijf. Door de kleine marge bleef de spanning tot het laatste fluitsignaal groot in Siena, met een ijsberende Mourinho langs de lijn.

AS Roma won dus ook op de laatste speeldag, maar kon niet juichen na het eindsignaal. In Verona bepaalden Mirko Vucinic en Daniele de Rossi de eindstand al in de eerste helft op 0-2.

Inter pakte met de overwinning de tweede grote prijs van het seizoen. Eerder al wonnen de mannen van Mourinho al de Italiaanse beker, ook van AS Roma. Zaterdag kan de club nog de Champions League aan de erelijst toevoegen. Dan speelt Inter de finale in Madrid tegen Bayern München, dat in Duitsland ook al de dubbel pakte.