Villa: "Torres brengt het beste in me naar boven"

Koen Freriks
5 juni 2010, 10:55

Spanje beschikt met David Villa en Fernando Torres vermoedelijk over het meest gevreesde spitsenkoppel op het WK. Beiden zijn snel, handig in de kleine ruimtes en vooral dodelijk als je ze een (kleine) kans gunt. Villa benadrukt in een interview op de website van de FIFA hoe goed de samenwerking tussen de twee topspitsen is. "Fernando brengt met zijn spel het beste in me naar boven."

De kersverse spits van FC Barcelona, voor veertig miljoen euro overgenomen van Valencia, voelt een duidelijke klik met de aanvaller van Liverpool. "We spelen al lange tijd samen. We kunnen goed met elkaar overweg en dat zie je ook terug op het veld. Het is niet cruciaal dat we vrienden zijn, maar het zorgt wel voor een bijzonder positieve samenwerking."

Spanje begint als topfavoriet aan het WK. In 2008 werd de sterrenformatie dikverdiend Europees kampioen. Villa vertelt dat het team sindsdien nauwelijks veranderd is. "De selecties van toen en nu zien er nagenoeg hetzelfde uit. Er zijn wel meer jonge spelers bijgekomen, maar aan de structuur is niets veranderd. Er zit nog altijd ontzettend veel voetbal in deze ploeg. We bouwen voort op ons vorige succes."

Spanje maakte deze week desondanks weinig indruk door nipt van Zuid-Afrika te winnen (1-0). De Spanjaarden krijgen echter de tijd om in het toernooi te groeien. Met Honduras, Chili en Zwitserland als tegenstanders hebben ze een aantrekkelijke poule geloot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen