Heitinga: "Tweede kaart terecht, eerste niet"

12 juli 2010, 01:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga werd in de slotfase van de finale tegen Spanje van het veld gestuurd. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij de doorgebroken Andrés Iniesta ten val bracht. Met die kaart kan hij wel leven, maar Heitinga snapt niet waarom hij in de tweede helft van de reguliere speeltijd zijn eerste gele prent kreeg.

Heitinga kreeg zijn eerste kaart voor een overtreding aan de zijkant van het veld op David Villa. "Dat kan de scheidsrechter nooit gezien hebben. Hij liet ook doorspelen en wilde ons een ingooi geven, tot hij ineens geel trok. Heel apart", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Over zijn tweede kaart is hij nuchter. "Er viel een bal over de verdediging en Iniesta was er bijna door. Ik raakte hem licht en hij ging naar de grond. Toen de scheidsrechter daarvoor floot, wist ik dat ik een kaart ging krijgen. Dat was terecht."

Veel internationals waren na afloop van de wedstrijd boos op scheidsrechter Howard Webb. Heitinga ook. "Ik was het niet eens met veel van zijn beslissingen. Hij had Puyol ook een kaart moeten geven, toen hij Arjen Robben in de slotfase van de tweede helft uit balans bracht. Bovendien hadden we diep in de verlenging een hoekschop moeten krijgen, maar gaf hij een doeltrap. Heel jammer. Of ik in Engeland slechte ervaring met hem heb gehad? Nee, totaal niet. Ik vond het ook een goede zet om hem aan te wijzen voor deze finale. Maar hij was niet op onze hand", vond hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen