Jol: "Probleem als Van der Wiel vertrekt"

Koen Freriks
9 juli 2010, 15:23   Bijgewerkt: 9 juli 2010, 15:58

Door het goede WK van Oranje raakt Ajax vermoedelijk Gregory van der Wiel kwijt. Trainer Martin Jol moet dus nadenken over een oplossing. De Haagse coach ziet in Vurnon Anita geen rechtsback, waardoor de rechtsbackpositie open lijkt te vallen. 

Anita speelde in de oefenwedstrijd tegen Al-Ahly als linksback, maar stond in de slotfase aan de andere kant. "Nood breekt soms wet", aldus tegen Ajax Life. "De positie van linksback kunnen we wel invullen. Maar als Greg vertrekt, hebben we toch een probleem dat we moeten oplossen. Bij hem begint het spel aan de rechterkant. Als we die plek opnieuw willen invullen, zullen we inventief moeten zijn."

Van der Wiel, die waarschijnlijk naar Bayern München vertrekt, lijkt dus niet intern vervangbaar. "Als Vurnon op rechts speelt, moeten we veel schuiven," vindt Jol. "Plus dat Urby (Emanuelson, red.) dan misschien ook weer een linie moet zakken."

In de voorbereiding speelt vooral Daley Blind als rechtsback. De linkspoot deed dat in zijn huurjaar bij FC Groningen ook veelvuldig met succes, maar Jol ziet in de jongeling geen vervanger van Van der Wiel.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen