Suarez: "Wij zijn niet bang, wereldtitel is ons doel"

Koen Freriks
4 juli 2010, 18:54

Luis Suarez mist de halve finale van Uruguay tegen Oranje. Toch houdt de aanvaller van Ajax hoop dat hij nog in actie kan komen op het WK. Dan moeten zijn ploeggenoten wel het favoriete Oranje uitschakelen. "We zijn voor niemand bang", vertelt Suarez aan Voetbal International. 

"Ons land heeft maar drie miljoen inwoners en het is lang geleden dat zoiets is gebeurd. In 1970 haalden we voor het laatste de kwartfinale. We dromen nu natuurlijk van meer. Van de finale. Op een WK heeft iedereen gelijke kansen. Wij zijn geen favoriet, maar het komt aan op een paar momenten."

Suarez hoopt op de zwakte van het Nederlands elftal in het verleden. "Technisch en tactisch is het Nederlandse voetbal goed, maar als je alle kwaliteiten in huis hebt, gaat het uiteindelijk toch om prijzen winnen. Wij hebben alles over voor ons land. Ons voetbal is totale overgave. De wereldtitel is nu ons doel."

Nederland speelt op dinsdag 6 juli om 20.30 uur tegen Uruguay. De winnaar speelt in de finale tegen Spanje of Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen