Vizier op de vijand: de elf Spanjaarden

9 juli 2010, 14:37   Bijgewerkt: 9 juli 2010, 16:34

Elf, of maximaal veertien, mannen kunnen Nederland komende zondag afhouden van de allereerste wereldtitel. Spanje, de regerend kampioen van Europa, is de laatste opponent van Oranje in de jacht op wereldgoud. Tijd voor een korte introductie van de elf spelers die zondag om 20.30 uur waarschijnlijk op het veld staan.

Iker Casillas

Positie: doelman

Leeftijd: 29

Club: Real Madrid

Joan Capdevila

Positie: linksback

Leeftijd: 32

Club: Villarreal

Dit is de man die zondag Arjen Robben af moet stoppen. Daar liggen mogelijkheden voor Nederland, want Capdevila is geen wereldtopper. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor Deportivo la Coruña, sinds 2007 is Villarreal zijn werkgever. Een onomstreden kracht bij Spanje dit toernooi en tijdens het voorgaande EK, maar echt getest is hij in Zuid-Afrika nog niet. Dat mag Robben zondag gaan doen.

Carles Puyol

Positie: centrale verdediger

Leeftijd: 32

Club: FC Barcelona

Gerard Piqué

Positie: centrale verdediger

Leeftijd: 23

Club: FC Barcelona

Gerard Pique

Gerard Pique

Sergio Ramos

Positie: rechtsback

Leeftijd: 24

Club: Real Madrid

In 2005 werd Ramos in één klap wereldnieuws, toen Real Madrid hem voor 27 miljoen euro overnam van Sevilla. Ramos was op dat moment pas negentien jaar, maar Real zag in hem een potentiële topper. Dat hadden ze goed gezien, want Ramos is nu één van de beste verdedigers ter wereld. Hij was oorspronkelijk een centrale verdediger, maar heeft zijn draai gevonden als rechtsback. Komt vaak op en zorgt daarmee voor veel gevaar. Dirk Kuyt zal hem zondag in toom moeten houden.

Sergio Busquets

Positie: verdedigende middenvelder

Leeftijd: 21

Club: FC Barcelona

Xabi Alonso

Positie: verdedigende middenvelder

Leeftijd: 28

Club: Real Madrid

Xabi moet, samen met Busquets, de balans op het Spaanse middenveld bewaren. Hij brak internationaal door bij Liverpool, waar hij van 2004 tot 2009 speelde en onder meer één keer de Champions League won. Zijn transfer naar Real Madrid sneeuwde vorig jaar een beetje onder bij de komst van wereldsterren Cristiano Ronaldo en Kaka, maar hij was misschien wel de belangrijkste aanwinst van de Madrilenen voor het afgelopen seizoen. Doet geen gekke dingen, weet wat hij wel en niet kan. Baken van rust op het middenveld, als hij niet meedoet merk je hoe belangrijk hij is.

Xavi

Positie: centrale middenvelder

Leeftijd: 30

Club: FC Barcelona

Andres Iniesta

Positie: rechtermiddenvelder

Leeftijd: 26

Club: FC Barcelona

enrique vera veron

enrique vera veron

Pedro

Positie: linkermiddenvelder, aanvaller

Leeftijd: 22

Club: FC Barcelona

Daar was hij ineens, tegen Duitsland: Pedro. De vleugelspeler van FC Barcelona kreeg van coach Del Bosque de voorkeur boven Fernando Torres. Hij speelde uitstekend, al had hij in de slotfase de bal af moeten geven op de zojuist ingevallen Torres. Pedro ging voor eigen succes, miste en voorkwam daarmee dat Spanje op 2-0 kwam. Een jeugdzonde, zullen we maar zeggen. Pedro schreef dit seizoen historie door als eerste speler ooit te scoren in zes verschillende clubcompetities: de Primera Division, Spaanse supercup, Copa del Rey, Champions League, WK voor clubteams en Europese supercup. Op het WK in Zuid-Afrika scoorde hij (nog) niet.

David Villa

Positie: spits

Leeftijd: 28

Club: Valencia/ FC Barcelona

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen