Doek valt voor Olympiakos in Europa League

5 augustus 2010, 21:53   Bijgewerkt: 5 augustus 2010, 22:03

Olympiakos Piraeus is het belangrijkste slachtoffer van de derde voorronde van de Europa League. De Grieken, vorig seizoen nog achtste finalist in de Champions League, gingen in de kwalificatieronde onderuit tegen Maccabi Tel Aviv.

Olympiakos had de heenwedstrijd in eigen stadion met 2-1 gewonnen, maar leed in Israël een 1-0 nederlaag. Op basis van het uitdoelpunt was dat voor Maccabi voldoende om door te bekeren. De Braziliaanse aanvaller Diogo van Olympiakos werd in de laatste minuut van de wedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd. Bij de Grieken stond Dennis Rommedahl, overgekomen van Ajax, in de basis. Aan Israëlische kant maakte voormalig AZ'er Haris Medunjanin de negentig minuten vol.

De nederlaag van Olympiakos is al de tweede klap voor het Griekse voetbal binnen twee dagen, na het verlies van PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League tegen Ajax. PAOK mag nog verder in de play-off van de Europa League, voor Olympiakos zit het Europese avontuur er voor dit seizoen al helemaal op.