Gemiste penalty Nani komt United duur te staan

Koen Freriks
22 augustus 2010, 19:11   Bijgewerkt: 22 augustus 2010, 19:46

Manchester United heeft in de tweede competitiewedstrijd puntverlies opgelopen. Fulham hield zondag de titelkandidaat in eigen huis op een gelijkspel (2-2). Nani miste bij een 2-1 voorsprong voor de bezoekers een penalty, waarna Brede Hangeland in de laatste minuut de score gelijk trok.

De middag begon nog goed voor Manchester United. Veteraan Paul Scholes zorgde na elf minuten met een precisieschot voor de 0-1. Drie kwartier lang bleef het bij deze stand, totdat Simon Davies gelijkmaakte.

Een roerige slotfase brak later aan, met daarin Brede Hangeland en Nani als hoofdrolspelers. Hangeland raakte in de 84ste minuut een inzet van zijn ploeggenoot aan en de bal verdween ongelukkig achter zijn eigen doelman. Manchester United leek de volle buit te grijpen, helemaal toen Nani vanaf de strafschopstip de kans kreeg de score naar 3-1 te liften. Fulham-keeper David Stockdale was de inzet van de Portugees echter de baas.

Hangeland groeide in de laatste minuut uit van schlemiel tot held. De Noorse verdediger maakte zijn fout goed, door uit een corner met een kopbal een punt te redden voor zijn club. Manchester United staat na twee wedstrijden op vier punten, Fulham speelde twee keer gelijk.