Kluivert: "Trainer bij Feyenoord? Nee, nooit"

13 augustus 2010, 10:44   Bijgewerkt: 13 augustus 2010, 10:50

De trainersloopbaan van Patrick Kluivert begint langzaam vorm te krijgen. De oud-spits is sinds deze week assistent-coach bij NEC en hoopt in de toekomst aan de slag te kunnen bij een grote club in Nederland of Italië. Maar er zijn grenzen, zegt hij in AD Sportwereld. Als oer-Ajacied zou hij nooit bij Feyenoord kunnen of willen werken.

"Dat kan ik niet maken. Nee, dat doe ik niet. Je kunt ook niet van Giovanni van Bronckhorst verwachten dat hij Ajax coacht", zegt Kluivert in de krant. Mocht hij bij Ajax aan de bak kunnen, dan hoeft Kluivert niet lang na te denken. "Ja, Ajax. Mijn gevoel zegt waarschijnlijk 'ja', mocht ik er de kans krijgen. Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus zodra die mogelijkheid komt, zal ik daar eens goed over nadenken."

Een rol als jeugdcoach, zoals bijvoorbeeld Dennis Bergkamp heeft, ziet hij echter niet zitten. "Het is niets voor mij om honderd keer opnieuw hetzelfde uit te leggen", zegt hij eerlijk. Wel heeft hij al een soort carrièreplanning uitgestippeld. "In mijn gedachten wil ik ooit als hoofdtrainer in Nederland starten. En Italië lijkt me ook wel wat. Daar heeft nog nooit een Nederlandse trainer wat gepresteerd. Ze spelen er een bepaald type voetbal. Als je daar toch eens de Nederlandse stijl kunt introduceren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen