Ooijer: "Blij om terug te zijn bij Ajax"

9 augustus 2010, 19:55   Bijgewerkt: 9 augustus 2010, 20:13

De overgang naar Ajax is voor André Ooijer geen droomt die uitkomt, maar leuk vindt hij het wel om terug te keren bij de club waar hij opgeleid is. De verdediger, die transfervrij van PSV komt, weet zeker dat hij nog van waarde kan zijn.

“Het is geen droom die uitkomt, ik heb al een lange carrière achter de rug”, vertelde hij aan AjaxTV. “Maar ik ben hier wel begonnen en het ik blij om weer terug te zijn. De trainer heeft mij aangetrokken voor mijn ervaring, die ik ga proberen over te brengen op de jongere spelers.”

Ooijer was door sommige kenners al afgeschreven en ook zijn vorige club PSV zag niets meer in een nieuw verband. De verdediger zelf zag dat anders. Hij wilde graag nog een jaar op niveau voetballen en kreeg op het WK, toen Joris Mathijsen de kwartfinale tegen Brazilië niet kon spelen, de kans om zich te bewijzen. Die kans greep hij met beide handen aan. “Ik heb daar laten zien nog van grote waarde voor een team te kunnen zijn. Voor mij was het de bevestiging dat ik nog een jaar door moest gaan.”

De trainer van Ajax, Martin Jol, is een oude bekende van Ooijer. Ze werkten samen bij Roda JC, waar ze de KNVB Beker wonnen. “Hij heeft me toen veel geleerd en het voelt erg vertrouwd om weer met hem samen te werken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen