Twente maakt kleine kans op CL-pot 3

25 augustus 2010, 07:43   Bijgewerkt: 25 augustus 2010, 21:52

Supporters van FC Twente zullen hopen dat Young Boys, Auxerre, MSK Zilina en Rosenborg vanavond hun duels in de laatste voorronde van de Champions League tot een goed einde brengen. Als dit kwartet clubs zich plaatst voor de poulefase van het miljoenenbal, heeft dat immers een positief effect op de Tukkers. 

Dan verdwijnt Twente donderdag tijdens de loting namelijk niet in pot 4, maar in de derde bokaal. De landskampioen is vooralsnog in pot 4 ingeschaald omdat de UEFA ervan uit is gegaan dat de sterkere ploegen - in dit geval respectievelijk Tottenham Hotspur, Zenit St. Petersburg, Sparta Praag en FC Kopenhagen - de voorrondes met succes zullen doorlopen. Die ploegen staan op de UEFA-ranglijst voor clubs hoger genoteerd dan Twente en zijn in de CL dus hoger geplaatst dan de Overijsselaars. 

Als het kwartet sterke clubs echter faalt, komen Young Boys, Auxerre, MSK Zilina en Rosenborg in de Champions League terecht, en deze clubs zijn op papier zwakker dan Twente, waardoor de Tukkers van pot 4 naar pot 3 stijgen. De Enschedeërs zijn echter wel bij een zege van álle vier de kleintjes gebaat. Als één van hen de laatste schifting niet overleeft, zit Twente tijdens de poule-indeling ‘gewoon’ in de vierde pot.

Dat Twente in pot 3 terecht komt, is niet heel onwaarschijnlijk. Young Boys verdedigt in Londen namelijk een 3-2 voorsprong op Tottenham, Rosenborg reist met de 2-1 zege uit het eerste duel af naar Kopenhagen, terwijl MSK Zilina vorige week al het zware werk deed door in Tsjechië met 2-0 bij Sparta Praag te winnen. Auxerre ging als enige onderuit. De Fransen verloren in Rusland met 1-0 bij Zenit.

Als Ajax zich ten koste van Dinamo Kiev kwalificeert, komt het ongeacht welke clubs zich nog meer plaatsen in pot 3 terecht. Het grote voordeel van de derde bokaal ten opzichte van de vierde is dat je dan bij een op papier kleinere club (zoals Hapoel Tel Aviv of Partizan Belgrado) in de CL-poule komt en iets sterkere ploegen als Schalke 04, Panathinaikos of Glasgow Rangers ontloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen