Ajax pakt zege in tegenvallende klassieker

19 september 2010, 14:23   Bijgewerkt: 19 september 2010, 15:22

Voor het eerst sinds oktober 2006 heeft Ajax in competitieverband gewonnen in de Kuip. In een klassieker die eigenlijk maar tien minuten echt leuk was, wonnen de Amsterdammers met 1-2 van de aartsrivaal uit Rotterdam. Siem de Jong en Mounir el Hamdaoui maakten de goals voor Ajax, in de slotfase deed André Bahia iets terug.

Na de treffer van Bahia kwam de wedstrijd in de matig gevulde Kuip eindelijk tot leven. Het Legioen ging massaal achter de ploeg staan en Feyenoord toonde plots de beleving en bravoure die in de tachtig voorgaande minuten ontbraken. In die eerste tachtig minuten viel er weinig te beleven in de Kuip en wees niets er op dat Feyenoord de aartsrivaal een lastige middag zou gaan bezorgen. De ploeg uit Rotterdam had in de eerste helft weliswaar veel de bal, maar deed daar weinig mee.

Vlak na de treffer van De Jong kreeg Feyenoord een volgende tegenslag te verwerken, toen aanvoerder Ron Vlaar geblesseerd uitviel. Hij kwam ongelukkig in botsing met Ajax-keeper Maarten Stekelenburg en omdat zijn beoogde stand-in Bruno Martins Indi geschorst was, moest Feyenoord verder met een zwaar geïmproviseerde defensie.

Door die tweede treffer verdween de hoop bij Feyenoord en omdat Ajax het ook allemaal wel prima vond, leek de partij dood te bloeden, tot Bahia tien minuten voor tijd ineens raak kopte. De thuisploeg zette aan voor een slotoffensief en eindelijk kwam er wat spanning in de wedstrijd, maar Ajax gaf de zege niet meer weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen