Dortmund zet aartsrivaal Schalke voor schut

Koen Freriks
19 september 2010, 19:20   Bijgewerkt: 19 september 2010, 19:48

Schalke 04 is volledig de weg kwijt. De club uit Gelsenkirchen maakte al een slechte start aan het seizoen, maar deze nam zondag voor eigen publiek dramatische vormen aan. Nota bene in de derby tegen aartsrivaal Borussia Dortmund gingen Die Königsblauen met 3-1 onderuit. Klaas-Jan Huntelaar redde met zijn eerste doelpunt voor Schalke in de laatste minuut nog wel de eer, voor zover daar natuurlijk sprake van kon zijn.

Schalke 04 barst van de ambities, wat zich liet zien in de komst van onder meer Raul en Huntelaar. Toch is de dure selectie van trainer Felix Magath al vroeg in het seizoen behoorlijk op achterstand geraakt in de strijd om de landstitel. Schalke wacht na vier wedstrijden immers nog altijd op het eerste punt. 

En dat terwijl de 'Kohlenpot-derby' tegen Dortmund juist de ommekeer moest vormen. Voor het toeziend oog van de eigen fans ging het echter volledig mis. Shinji Kagawa was daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. De 21-jarige Japanse aanwinst van Dortmund maakte de eerste twee treffers. 

Daarna maakte Schalke het zichzelf onmogelijk. Nicolas Plestan pakte na een uur spelen zijn tweede gele kaart en liet zijn team met een man minder achter. De derby was met het wegsturen van de Fransman beslist. Robert Lewandowski maakte de blamage nog wat erger, door er 3-0 van te maken. Huntelaar verzachtte de pijn met zijn debuutgoal, maar hij had die ongetwijfeld liever in andere omstandigheden gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen