SC Heerenveen stelt uitbreiding stadion uit

Ger
28 oktober 2010, 09:22   Bijgewerkt: 28 oktober 2010, 10:03

SC Heerenveen stelt de voorgenomen verbouw van de westtribune van het Abe Lenstra Stadion uit. De Friezen vinden het onder meer vanwege de huidige economische situatie en de financiële positie van de club te riskant om 25 miljoen euro te investeren.

"Heerenveen is een nuchtere, gedreven en trotse club. Wij hebben duidelijke ambities, maar we moeten ze wel op een verantwoorde manier nastreven. Wij willen geen risicovolle beslissingen nemen in de huidige economische situatie. Wij vinden dat ons geld in de eerste plaats op het veld moet staan", zegt voorzitter Robert Veenstra op de website van Heerenveen. De Friese club leed over het afgelopen boekjaar een nettoverlies na belastingen van 14,9 miljoen euro.

Veenstra verwacht dat de KNVB Heerenveen binnenkort van categorie III overhevelt naar categorie II, waarin clubs met een zorgelijke financiële situatie zijn gebundeld. Als belangrijkste oorzaak voor de malaise noemt Veenstra de ontwikkeling van de spelerssalarissen. "We hebben een te grote en te dure spelersgroep."

Voor het lopende seizoen is een eerste herstel ingezet, maar ondanks de genomen maatregelen wordt het verlies geraamd op 1,9 miljoen euro. Slechts bij verkoop van spelers tijdens het seizoen kan het verlies eventueel worden beperkt. Behalve de te dure spelersgroep wijt de club de benarde financiële situatie aan de tegenvallende prestaties van het afgelopen seizoen, het missen van Europees voetbal, de verminderde recette en tv-gelden en een krimpende sponsorgroep.

Veenstra noemt de situatie 'zorgelijk'. Het eigen vermogen van de club bedraagt weliswaar 14,5 miljoen euro, maar dat bedrag zit in de spelersgroep, het stadion en het aandeelhouderschap van Sportstad Heerenveen. Geld voor transfers is er niet. Veenstra: "We moeten met de huidige spelersgroep onze sportieve doelen realiseren. Geld om aan de selectie te sleutelen is niet voorhanden."

Heerenveen werd de afgelopen jaren mede door enkele lucratieve transfers (Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves, Miralem Sulejmani) gezien als een 'rijke' club. "Een misvatting,’’ stelt Veenstra op de website. "Aan alle transfers hebben we hooguit vijf, zes miljoen euro overgehouden. Er is de afgelopen jaren namelijk ook fors in spelers geïnvesteerd.’’

Het uitstel van de uitbreiding houdt niet in dat Heerenveen geen speelstad wil zijn in het geval het WK aan Nederland en België wordt toegewezen. "Wij willen graag speelstad zijn en denken een goede kans te maken", aldus Veenstra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen