Ajax akkoord met zeven duels schorsing Suarez

24 november 2010, 15:06   Bijgewerkt: 24 november 2010, 15:16

Ajax moet het definitief de komende maanden stellen zonder aanvoerder Luis Suarez. De Amsterdamse club heeft het schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing dat de aanklager van de KNVB vandaag deed, geaccepteerd. Hierdoor mag Suarez pas begin februari weer in actie komen voor Ajax.

Suarez beet zaterdag tegen PSV tegenstander Otman Bakkal in het lichaam. Het opmerkelijke incident werd niet waargenomen door scheidsrechter Björn Kuipers, maar op basis van televisiebeelden startte de KNVB een onderzoek.

Door de schorsing mist Suarez zes competitieduels, waaronder de klassieker tegen Feyenoord, en de bekerwedstrijd tegen AZ, eind december in de ArenA. Pas op 4 februari, als De Graafschap naar Amsterdam komt, mag hij weer meedoen.

De KNVB heeft bij de strafmaat rekening gehouden met de strafkaart van Suarez. De Uruguayaanse spits had nog een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd openstaan, naar aanleiding van zijn rode kaart begin dit seizoen in de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen FC Twente. Sebastien Sansoni van Vitesse werd drie jaar geleden voor een vergelijkbaar vergrijp voor vijf wedstrijden geschorst. Sansoni beet tijdens de wedstrijd tegen NEC aanvaller Roy Beerens in de neus. Vitesse had de Fransman zelf al voor twee duels geschorst wegens het vergrijp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen